158

زندگی در نوار ساحلی شمال کشور 

همه اش مایه لذت و خوشی نیست

آره مزایا هم  داره

اما معایبش هم کم نیست

من دوست دارم به اینجا بگم جهنم سبز !!!

اما

یکی از مزایای زندگی در  اینجا

غذاهای تازه و طبیعی اینجاست

مثل

دسترسی به ماهی  سفید تازه 

 صیدشده در روز خرید

در چند ماه بخصوص  از سال .

 

 افزایش قیمتها که معرف حضورتون هست

اینجا هم در همه چیز خودشو نشون داده

از جمله قیمت ماهی

یعنی از زمان شروع فصل صید که اواخر مهر ماه بود

 تا همین دیروز

 من نتونسته بودم  با حقوق کارمندیم 

 هیچ ماهی سفیدی رو بخرم

قیمتها در انتهای سال کم میشن  و  

امثال ما هم می تونن کمکم  به خرید ماهی سفید فکر کنن

و اینطوری شد که

همکار بازنشسته من

 که قبلا در یه پست در موردش صحبت کردم

یه مقدار ماهی آورد سازمان برای فروش

اینهم سهم من از ماهی سفید امسال



از اونجایی که در نسل معاصر زنان اینجا

 خانومهای خونه دست به ماهی نمیزنن

و ایف و اوفشون در برخورد با ماهی گوش فلک رو کر می کنه

لذا  و بناچار

آستین بالا زدم و طی یک عملیات تخصصی 

کار رو به اینجا رسوندم



همه ماهی ها ماده بودن

پس سه مجموعه 

اشپل (ash pal)

- تخم ماهی  -

- خاویار ماهی -

نصیبم شد

اشپل ها  رو خورشید زحمت می کشه و شور می کنه

 برای استفاده به عنوان مزه غذا 

در زمان خوردن کباب

یا قورمه سبزی و  ...

اما

ما شمالی ها

 استثنائا 

روده و جگر ماهی سفید رو هم می خوریم 

فقط مال ماهی سفید نه هیچ ماهی دیگری !!!


برای درست کردن جگر باید کیسه صفرا رو که به اندازه

تقریبی یک لوبیای خیلی گنده هست از جگر جدا کنیم

این کیسه  پوست نازک و شفافی داره

اگر پاره شه و محتویات صفرا بریزه

به هرقسمت ماهی که بخوره 

 اون قسمت  از تلخی 

مزه زهر مار رو پیدا می کنه

واسه همین خیلی باید با دقت با این کیسه ور رفت 

زود پاره میشه و بعدش هم دیگه واویلا  ....


پاک کردن روده ها هم داستان داره

بعضی ماهی ها از گوش ماهی

- نوعی صدف دو کفه ای کوچک -

تغذیه کردن

در نتیجه توی روده هاشون پر ذرات سفت 

و خورده سنگ مانند دو کفه گوش ماهی هاست

یعنی اون روده غیر قابل پاک کردن و خوردنه

خوشبختانه هیچ کدوم از سه تا ماهی که خریدم گوش ماهی نخورده بودند

پس روده هاشون راحت پک شد

این   هم حاصل کار

سفید ها روده هستد و سیاه ها جگر



بعد از تفت ملایم روی گاز 

با مقدار کافی زرچوبه  و نمک و فلفل سیاه 

و فلفل قرمز میرسیم به این

که از خود ماهی سفید هم خوش مزه تره



 بعد خرید ماهی  از همکار بازنشسته ام 

مرخصی گرفتم و اومدم خونه

زمان درست کردن ماهی مصادف بود با وقت ناهار

درنتیجه اینو به خودم   جایزه دادم



دو سه ساعت بعد  که خورشید اومدخونه 

 یه مقدار از همون ماهی ها رو

با حرارت کم و طولانی مدت  سرخ کرد

 و در یه ناهار دیروقت با برنج خوردیمش

بحدی ترد و  خوشمزه بود که تمام خستگی از تنم رفت

راستی

برای کسانی که می خوان قیمتها دستشون باشه

اینو بگم که بالاترین ماهی در  عکس اول 

  800 هزار تومن

و دو تا ماهی پایینتر دونه ای

 600 هزار تومن خریده شده

همونطور که می دونین

ما توی شمال

ماهی سفید رو دونه ای خرید و فروش می کنیم

نه کیلویی

امیدوارم ماهی فروش محله شما 

از این ماهی سفید های تازه صید شده

برای فروش بیاره

تا شما هم  مثل ما 

از لذت خوردن ماهی سفیدتازه صید شده 

 برخوردار شین.


 

 


نظرات 9 + ارسال نظر
شادی چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 ساعت 09:43 http://Manrabekhan.blogsky.com

:) چه خوب که شما یه خورشید خانم دارین.

در دنیای واقعی
کل دارو ندار من
از دوست و همراه
اونه

سالهاست با همیم
در خوشی و ناخوشی
اما
زیاد رمانتیک و احساساتی نیست
بیشتر شبیه خانوم وکیل هاست
هرچند از قدیم گفتند
همه خوبیها رو یه نفر نداره
همون طور که همه بدی ها رو یک نفر نداره

در برخورد با زندگی و مشکلاتش
اون از من قویتر و محکمتره

قره بالا سه‌شنبه 29 اسفند 1402 ساعت 09:58

چرا فکر میکنم قبلا این پست رو خونده بودم ؟
مخصوصا اونجا که اگه اون پست نازک بترکه همه جا تلخ میشه

بهرحال نوش جان

احتمالا پست سال پیش رو یادت مونده !!!
من سالی یکی دو بار توی این فصل که ماهی ارزون میشه
ماهی می خرم
امان از دست حافظه شما بچه های علوم پزشکی !!!

گیل‌پیشی سه‌شنبه 22 اسفند 1402 ساعت 16:33

ممنون از توضیحاتتون.
مثل لاستیک باشه که آدم خفه میشه موقع خوردن

خیلی کوچولوئه !!
لقمه گلوگیری نیست
فکر کن یه کپسول آنتی بیوتیک رو داری قورت میدی
چند نفر تا حالا سر قورت دادن یه کپسول خفه شدن؟!!!

گیل‌پیشی دوشنبه 21 اسفند 1402 ساعت 21:29 http://Www.temmuz.blogsky.com

سلام جناب مونپارناس.
به به، نوش جان. نمی‌دونستم ماهی هم جگر داره

سلام
آره همه ماهی ها جگر یا همون کبد رو دارن
ولی بطور معمول وقت تمیز کردن با روده میریزنش بیرون
مقدارش زیاد نیست
بخصوص اگه ماهی کوچک باشه
ولی ماهی سفید استثناست
ما شمالی ها هم روده تمیز شده اش و هم جگرش رو می خوریم
محتویات داخل شکم ماهی سفید تازه صید شده اصلا بو نداره و خیلی تمیزه
اما اگه ماهی مونده باشه بوی بدی پیدا می کنه
ماهی مثل ما شش هم داره
البته آبشش
چون اکسیژن هوار رو از آب می گیره
یه عضو دیگه هم در ماهی بطور خاص هست
که شکل دو تا کپسول به هم چسبیده هست
و ماهی ازش برای شناوری
و بالا و پایین رفتن توی آب استفاده می کنه
ما بهش میگیم " کودبلنگ "
یا ساده تر بادکنک ماهی
اون هم جاش کنار روده و جگر و اشپل ماهی هست
ما اون رو هم یا با جگر و روده سرخ می کنیم
یا به همراه اشپل شور .
جنسش شبیه لاستیکه
که میشه چند دقیقه
عین آدامس بجویش
اما در نهایت باید همینطوری قورتش بدی
اصلا با جویدن تکه تکه نمیشه !!!

پونیو دوشنبه 21 اسفند 1402 ساعت 17:44

یادمه قبلا یه پست در مورد این ماهی ها نوشته بودی...مشخصه خیلی دوست داری...نوش جونتون

من تسلیمم معاون !!!
هر سال که شانس خرید ماهی سفید رو پیدا می کنم
ذوق زده میشم و یه پست مرتبط می نویسم

هر سال یه بار پیش میاد

....
ممنون

هانیه دوشنبه 21 اسفند 1402 ساعت 17:41

واقعا پیرمردید.. نه بابا ما نهایت شما و خورشیدخانم رو در زیز ۴۰ تصور میکنیم با اون روحیه ورزش های صبحگاهی و دوچرخه سواری

" . نه بابا ما نهایت شما و خورشیدخانم رو در زیز ۴۰ تصور میکنیم با اون روحیه ورزش های صبحگاهی و دوچرخه سواری"

از حب علی نبود از بغض معاویه بود !!!

از ترس تبدیل شدن کبد چربم به یه چیز بدتر بود !!!
تا خطر گذشت همون تنبل همیشگی شدم !!!
الان نزدیک چند ماهه دوچرخه سواری صبح زودم تعطیل شده
چون کبدچربم از گرید دو به گرید یک تقلیل پیدا کرده !!!

soly دوشنبه 21 اسفند 1402 ساعت 12:14

سلام
گوارای وجودتون
امیدوارم ما هم وقت کنیم و یه دونه ماهی قزل آلا بفرماییم.

سلام سولماز
قزل آلا که عالیه
ولی فکر نمی کنی امسال باید ماهی سفید بگیری
و خونواده رو دعوت کنی ؟!!!

فریبا دوشنبه 21 اسفند 1402 ساعت 11:29

سلام من ماهی سفید پرورشی رو از ماهی دریا تشخیص نمی‌دم چند بار که خرید کردم البته صید همان روز بود ولی پرورشی از آب درآمد.البته بعد از باز کردن شکمش فهمیدم.
مغز ماهی سفید هم خوشمزه است.

تا اونجا که من میدونم چیزی به اسم ماهی سفید پرورشی وجود نداره
اون ماهی که با این اسم به مردم می فروشن ماهی پرورشی "آمور" هست .
نسبت به فیتوفاک و بیگ هد گرونتره .
البته فلسهاش خیلی درشته و با ماهی سفید فرق می کنه و قابل شناساییه
ماهی سفید فقط از اوایل آبان تا اواسط فروردین توی بازار هست و
هر موقع دیگه که بخریش در واقع "آمور" بهت فروختن !!!


پ.ن :
احتمالا شمال زندگی نمی کنی
اگر گذرت به این ورها افتاد برو بازار ماهی فروشان و یکی بخر
حیفه یه شمالی سالی حداقل یک بار لب به ماهی سفید نزنه

هانیه یکشنبه 20 اسفند 1402 ساعت 21:16

سلام هم ولایتی عزیز
نوش جان گوارای وجود.
اون سرخ شدن طولانی ماهی سفید توی روغن زیاد .. به به خیلی ساله نخوردم .. تازه قدیما گردو و اب انار و مخلفات کنارش ..
قیمتا پایین بوده این شده ..بالا بود چند بود .
راستی شما فرزند هم دارید ؟

" سلام ،هم ولایتی عزیز نوش جان گوارای وجود"
سلام و ممنون هانیه



" قدیما گردو و اب انار و مخلفات کنارش .. "
شاید منظورت غذاییی مثل" ماهی ملاته" یا "گرده بیج " و امثال اونا هست
نسل پدر مادرای ما حوصله زیادی برای اون نوع آشپزی فاخر داشتن
ما یه نسل بین اونها و نسل پیتزا خورها هستیم !!!
اما ، ما هم مثل نسل پیتزا خورها
وقت و حوصله اون نوع آشپزی رو نداریم !!!

تازه
از قیمت مغز گردو خبر داری؟
خدا تومن شده !!!!




"قیمتا پایین بوده این شده ..بالا بود چند بود "
اوایل که صید آزاد میشه جنبه نوبری داره
و فقط اون دهک های پر درآمد می تونن سمتش برن
مثل اونهایی که مشاغل آزاد دارن
اقشاری با حقوق ثابت مثل من باید وایسن تا اونقد صید
زیاد بشه تا قیمت ریزش پیدا کنه
که این معمولا روزهای آخر سال پیش میاد



"راستی شما فرزند هم دارید ؟ "
پیرمردی هستم برای خودم


برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد