ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
در پست 216 اشاره ای داشتم به غذایی
به اسم سیر وابیج
عده ای اسمش رو قبلا نشنیده بودند
بد ندیدم توضیح مختصری در موردش بدم
غذای ساده ای هست که از تفت دادن
ساقه و برگهای جوان و تازه سیرکه قبلا ساطوری شدن
در روغن و
بعداز زدن چند تا تخم مرغ یا اردک توش
بدست میاد .
معمولا گیاه سیر وقتی داره رشدش کامل میشه
بیش از یک متر قد می کشه . بطور معمول
خود بته و مثلا سی سانت اول ساقه
برای خوردن به شکل خام استفاده میشه .
اما
ما باقیمونده ساقه و برگهاش رو دور نمی ریزیم
اول برگهای کلفت و خشک و یا زرد شده رو دور میریزیم
و بعد بقیه رو ساطوری می کنیم و همونطور که گفتم
تبدیلش می کنیم به سیر وابیج
این هم عکس آخرین محموله سیر خریداری شده توسط خورشید
و
پاک شده توسط مونپارناس
توضیح بدم که اصلا اهل پاک کردن سبزی نیستم
- با عرض معذرت از خورشیدکه همه سختی هاش می افته گردن اون -
اما سیر استثناست
ما از اون برگ و دمش تو سبزی پلو استفاده میکنیم،کامل خورد و ساطوری میشه و میریزیم تو سبزی پلو تا عطر و طعم بهتری بهش بده،اما از این غذایی که یاد دادی یکبار درست میکنم عمه جان،ببینم چی میشه
درست کن مشتری میشی عمه
بعضی ها توش یه مقدار
آبغوره یا آب نارنج میریزن کمی ترش بشه و مزه اش
رو اینطوری دوست دارند
یه قسمتی از غذا رو وقتی درست کردی
اینطور با آب غوره یا آب نارنج مزه دار کن
ببین کدوم مدلش
برات خوش مزه تر هست
ممنون بابت توضیحات عالیتون

خواهش می کنم .
سلام

برگ سیر تازه به عنوان سبزی خوردن هم خیلی خوشمزه ست 

درست میگی سمیرا
ولی باید دقت کرد که هنوز لطیف و نرم باشن
اگه کمی سفت تر باشن بهتری باهاشون سیر وابیج درست کرد
تا بر اثر سرخ شدن یا پختن نرم تر بشن
من توی پست اشاره ای بهش نکردم
اما خورشید گاهی کمی آب هم
توی برگ سیر میریزه و اول کمی
آب پزشون می کنه و بعد
توی روغن تفت میده
اینطوری حسابی نرم میشن .
سلام
یکبار این غذا رو خوردم خوشمزه بود انگار شبیه کوکوی تره
برگ سیر های شمال نرم تره از جاهای ذیگه؟
راستی پست قبل رو هم باید بعد از افطار می دیدیم که دلمون نخواد .
سلام هانیه
دقیقا نمی دونم سیر های تولیدی ما نسبت به
سیرهای مناطق دیگه نرم تر هستند یا نه
اما
فکر کنم بخاطر نزدیکی مزارع تولید به بازار مصرف در اینجا
ما شانس بیشتری برای داشتن سیر تازه داشته باشیم
همینطور که می دونی ساقه گیاه سیر مثل پیاز لایه لایه هست
هر چه که بیشتر از عمرش بگذره
لایه های رویی ساقه اش خشک تر و چوبی تر میشن
یعنی
اگر شما یه بته سیر مثلا دو ماهه رو داشته باشی
همه قسمتهاش قابل استفاده هست
اما اگر مثلا
سیر به ماه سومش برسه باید یه لایه از برگ هاش رو
بکنی و بریزی دور چون اگرچه هنوز ممکنه سبز
باشه ولی خشک و چوبی تر شده
و اگر مثلا نزدیکهای برداشت
یه بته سیر داشته باشی
ممکنه نیاز باشه
چند لایه از برگهاش رو دور بریزی چون چوبی و سفت شدن
فکر کنم دیده باشی که برگهای سیر چه جوری هستند
هر برگی رو که از ساقه جدا کنی باهاش یه لایه از پوست ساقه
از محل رویش برگ تا ریشه هم قابل کندنه
اینطوریه که با کندن هر برگ
در واقع یه لایه از ساقه هم که فقط به همون برگ متصله
قابل کندنه
و در نتیجه ساقه لطیف تر و بهتری نسبت به قبل از کندن
اون برگ بدست می آریم .
ممنون از توضیحت چه سیر های تازه ای
خواهش می کنم
اطلاعی ندارم که جاهای دیگه هم سیر تازه
فروخته یا مصرف می شه یا نه
ولی اینجا
عرضه و مصرفش خیلی بالاست
اصلا اگه به قیافه های ما نگاه کنی
بفهمی نفهمی همه شکل سیر شدیم !!!