220

چند روز پیش  بود که بالاخره موفق شدم

اولین ماهی سفید امسالم رو بخرم

فصل صید از اواسط مهر شروع میشه تا اواسط فروردین

خارج از این زمان صیدش قاچاق محسوب میشه و ممنوعه

 

 در ماههای اولیه مقدار صید کمه و درنتیجه قیمتش گرونه

و همه نمی تونن بخرنش

اوخر سال که میشه مقدار صید به زیادترین حدش میرسه و

پایین ترین قیمتش

اما امسال بخاطر کاهش بدون حساب و کتاب و خارج از کنترل 

ارزش پول ملی 

حتی همین موقع هم قیمت ماهی سفید گرون بود 

خلاصه  پشتک و وارو زدن مقداری  پول در جیبم

و

پیدا شدن ماهی سفید ارزون 

باعث شد در یه اقدام بدون فکر 

دوتا ماهی سفید بخرم 

با 

یه کیلو  سیاه کولی 

- یا همون شاه کولی که بهترین مدل کولی هست -

و یه ماهی سفید دودی 


فروشنده یه کارمند  بازنشسته هست که میره بازارهای ساحلی

و ماهی رو مستقیم از صیادها به روش حراج میخره

- قبلا مکانیزمش رو توی یکی از پستهای قبلی توضیح داده ام.-

میذاره توی صندوق عقب ماشینش و میبره ادارات و سازمانهایی

که میشناسه و با سودی کمتر از  فروشندگان بازار به اونها می فروشه


 هر کدوم  از ماهی سفید ها رو فروشنده یه میلیون تومن حساب کرد

یکی  از آشنایان که اونجا بود می گفت توی بازار ماهی فروشان 

 همین ماهی قیمتش دونه ای   یک میلیون و ششصده

ماهی سفید دودی هم شد هشتصد هزار تومن !!!

 اون یه کیلو  سیاه کولی هم شد نهصد هزار تومن!!!

میدونم ...

برای شما باعث تعجبه که کدوم آدم عاقلی میاد

همچین ماهی های کوچکی رو با این قیمت بخره

خوب ،  اگر شمالی باشین که نیاز به توضیح نیست

ولی اگه شمالی نیستید 

خیلی خلاصه بگم بخاطر طعم و مزه اش !!!

هستند کسانی که معتقدند مزه اش از ماهی سفید هم خوش مزه تره

و علاقه مندان مخصوص خودش رو داره که براش پولهای آنچنانی

میدن .

من  که توی ارزونی خریدم

اما شنیدم قیمت یه کیلو از اون در اوایل شروع زمان صید 

 تا دو میلیون و نیم هم بوده

بگذریم

اما عشق من ماهی دودیه

چون ماهی سفید دودی خیلی گرونه مردم  معمولا  از دودی ماهی های

دیگه مثل زالون  یا فیتوفاک استفاده می کنن

زالون یه ماهی خاصه که بخاطر چربی و استخون هاش

معمولا کسی اونو نمی خره و کلا بعد صید میره برای شور و دودی شدن

البته توی این روزها که فقر  هی عیان تر و نمایان تره

شنیدم زالون رو هم برای فروش عرضه کردند

پناه بر خدا ....

که عاقبت ما داره به کجاها می کشه

این هم تصویر خرید ارباب مونپارناس

بماند که بعد خرید

به یک عدد مونپارناس مفلس تبدیل شدم ...!!!


محتویات توی شکم ماهی سفید قابل خوردنه  و ما شمالی ها

اونو دور نمیریزیم

من سرخ شده اینها رو از خود ماهی بیشتر دوست دارم !!!

این محتویات قابل خوردن شامل این چیزهاست :

 خاویار ماهی سفید که بهش اشپول (ash   pool)

یا به گویش رشتی بهش  اشپل (ash  pel)

میگن.

 روده های  تمیز شده  ماهی

و جگر ماهی

لازم به ذکره  کیسه صفرا  به جگرماهی  چسبیده

 و اندازه اش تقریبا به اندازه یه لوبیای کوچکه

 و  پوسته خیلی خیلی  نازک و شفافی  داره

منتظره با دلیل  یا بی دلیل  سریع بترکه

و هرچیزی رو که بهش برخورد کنه

عین زهر مار تلخ  کنه

جداکردنش خیلی دقت می خواد وگرنه

 فاتحه جگر و روده و حتی گوشت ماهی اومده  است !!!


و اما از هر چه که بگذریم

سخن دوست خوش تر است .

اینهم دوست عزیزم تابه در حال انجام وظیفه !!!!



محتویات پاک شده توی شکم ماهی رو سرخ کن

نمک و فلفل سیاه و زرچوبه بزن

بعد یه گوشه خلوت پیداکن و با خیال راحت 

از این غذای سوپر لاکچری

بدون  خطر پیدا شدن مدعی و رقیب

لذت ببر.

چه با برنج و چه با نون 

فرقی نمی کنه !!!!

اگه نوشابه یا دوغ گازدار هم باشه که دیگه نور علی نوره




نظرات 11 + ارسال نظر
قره بالا شنبه 9 فروردین 1404 ساعت 20:36

نوش جونتون

خداروشکر من دوس ندارم

جای دوستان خالی
خیلی هم دلت بخواد !!!
سالی یه بار اون هم به تعداد انگشت شمار ماهی گیرمون میاد
که از هر کدوم هم یه مقدار کم هم اشپل و روده بدست میاد
در هر وقت سال خوردنش ممکن نیست

مورچه جمعه 8 فروردین 1404 ساعت 02:34 https://hana98r.blogsky.com/

نوش جان
راستی سال نو رو هم بهت و تبریک میگم

ممنونم
سال نوی تو هم همچنین
برات تنی سالم
و اعصابی آرام
و جیبی پر از پول
در سال جدید
آرزو می کنم.

پنج‌شنبه 7 فروردین 1404 ساعت 17:54 https://alihazrat.blogsky.com

سلام و عرض ادب و احترام
با آرزوی بهترینها برای شما
بیخودی خندیدیم
که بگوییم دلی خوش داریم

بیخودی حرف زدیم
که بگوییم زبان هم داریم
و قفس هامان را
زود زود رنگ زدیم
و نشستیم لب رود
و به آب سنگ زدیم

ما به هر دیواری
آینه بخشیدیم
که تصور بکنیم
یک نفر با ماهست

ما زمان را دیدیم
خسته در ثانیه ها
باز با خود گفتیم
شب زیبایی هست!

بیخودی پرسه زدیم
صبحمان شب بشود
بیخودی حرص زدیم
سهممان کم نشود

ما خدا را با خود
سر دعوا بردیم
و قسم ها خوردیم
ما به هم بد کردیم
ما به هم بد گفتیم

بیخودی داد زدیم
که بگوییم توانا هستیم
بیخودی پرسیدیم
حال همدیگر را
که بگوییم محبت داریم
بیخودی ترسیدیم
از بیان غم خود
و تصور کردیم
که شهامت داریم

ما حقیقت ها را
زیر پا له کردیم
و چقدر حظ بردیم
که زرنگی کردیم

روی هر حادثه ای
حرفی از پول زدیم
از شما می پرسم
ما که را گول زدیم ؟!

سلام
سال نوی شما مبارک
امیدوارم در سال جدید هم
در نوشتن مستدام باشی.

بندباز پنج‌شنبه 7 فروردین 1404 ساعت 01:18

به به... عکس ها چه دلبری می کنند... نوش جان

جای دوست داران و علاقه مندان این جور غذا ها هم خالی ...
علی الخصوص
شمالی های مقیم خارج از شمال

سمیرا چهارشنبه 6 فروردین 1404 ساعت 18:49

عالی بود حالا ما وایسیم تا آخر سال تا شما پولدار بشی ان شاءالله زودتر پولدار بشی، پست های جذابتون بیشتر بشه


امان از دست تو سمیرا ...

سمیرا سه‌شنبه 5 فروردین 1404 ساعت 20:11

سلام بر مونپارناس ما لطفا از پست های این مدلی بیشتر بذارین

سلام سمیرا
دلم می خواد
ولی
ماهی های همین پست برام نزدیک به چهار میلیون تومن آب خورده
با جیب سوراخ کارمندی فقط سالی یه بار میشه این کار رو کرد
یه کم صبر کن
چشم به هم بذاری آخر سال از راه میرسه
و دوباره ....

ننه ناصرجون سه‌شنبه 5 فروردین 1404 ساعت 15:42

سال نو مبارک مونپارس جان
واقعا ماهی خیلی گرونه ،اون سری شمال بودیم،تازه اشپل و شکمش را کامل پاک کرد تحویل داد صدتومن کم کرد بی تربیتاما من خودم از عاشقای ماهی های جنوبم،چون تنوع ماهیش خیلی بالاتره و ناراحت نشی عمه جان ماهیهاش خوشمزه ترم هستحالا بحثی نیست،ایشالا در سال جدید خدا قدرت خرید این خوشمزه را به هممون ادا کنه،بلند بگو الهی آمین

چه تعصبی ممکنه به ماهی های شمال داشته باشم ؟!!!
همه جای ایران سرای من است
من هم معتقدم تنوع و مزه ماهی های جنوب
بیشتر و بهتره

آمین عمه خانوم.

Soly یکشنبه 3 فروردین 1404 ساعت 23:19

سلام جناب مونپارناس
نوش جان

ممنون سولماز
قزل آلا هم خیلی خوش مزه ولی بصرفه تر هست
در طول سال همیشه مصرف کننده
پر و پا قرص اون هستیم .

سمیرا یکشنبه 3 فروردین 1404 ساعت 22:25

سلااام بر مونپارناس ارباب ماهی های شمال توضیحاتتون واقعا جالب بود مخصوصا با وجود عکس ها چون شما از محتویات شکم ماهی ها هم غذا درست می کنید، خرید ماهی براتون به صرفه تره ان شاءالله همیشه به خرید و گذاشتن پست هاشون

مرسی سمیرا
واقعیتش همون طور که گفتم به علت عدم تناسب
قیمتها با درآمد
امسال
فقط اواخر دوران صید قادر به خرید ماهی شدم
یادش به خیر
سالهای گذشته ده تا بیست تا ماهی می خریدیم
امسال آخر سال فقط پولم به خرید دو تا رسید
بر بانیانش دو صد لعنت و نفرین باد

عابر یکشنبه 3 فروردین 1404 ساعت 12:31

سلام .
به به ، نوش جان ، پسرم به ماهی کولی میگه ماهی چیپسی بس که ترد و خوشمزه است و من عاشق اون کیسه هوایی هستم ( امیدوارم درست اسمش رو گفته باشم ) ، چون خودمون میگیم بادکنک ماهی زالون رو تا حالا نشنیدم . کفال و کپور رو دوست ندارم چون شله ، ولی ماهی سفید عااااالیه!

سلام
معلومه کولی رو خوب بلدی برشته کنی
حقیقتش هم درست کردن و هم
خوردنش کمی سخت تر از ماهی های دیگه هست
اما طعم متفاوتی داره
بدم نمیاد گاهی بخورم
ولی بعضی ها عاشقش هستند
بخصوص که خوب سرخ بشه و بقول پسر گلت چیپسی .

سلام یکشنبه 3 فروردین 1404 ساعت 08:40

با درود
پست جالبی بود
همسر من خوزستانی است
فقط ماهی جنوب می خریم
از بین اونا فقط شوریده را ترجیح می دهد که پرورشی هم نباشد
من از کودکی ماهی خور بود
اگر چه پدر و مادر خیلی کم ماهی می خریدند
ولی من با همان پول توجیبی می رفتم ماهی سرخ شده می خریم البته از نوع رودخونه ای
پشت بندش هم سر درد می گرفتم

سلام
ماهی های جنوب کلا متفاوتند
متنوع تر و گوشتی ترند و طعم و مزه شون
هم با ماهی های شمال فرق می کنه
مردم شمال به طعم ماهی هاشون عادت کردند
و ماهی سفید و کفال و کولی رو بیشتر می پسندند

من خودم ماهی های جنوب رو هم خیلی دوست دارم
بخصوص ماهی هوور
قیمتش مناسبه
در واقع قیمتش نصف ماهی شیر هست
اما گوشت صاف و لخم و بدون استخونی داره که
توی آشپزی خیلی کارها میشه باهاش کرد

اما متاسفانه همینطور که می دونی
مقدار مواد شیمیایی حاوی جیوه
که سمی و سرطان زا هستند
در گوشت ماهی های جنوب خیلی بالا ست
طوری که حتی فروشندگان منصف ماهی هم
توصیه می کنن این ماهی ها
با فاصله زمانی مناسب مصرف بشه
تا بدن فرصت مقابله با این سموم رو داشته باشه

اگر درست یادم مونده باشه
نباید بیش از یک بار در هفته مصرف بشن

ماهی های شمال هنوز به این حد از آلودگی شیمیایی نرسیده اند

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد